Picpanzee logo Browse Instagram content with Picpanzee

#penang

Posts tagged as #penang on Instagram

5.481.298 Posts

harini we went art/mural hunting in Balik Pulau.. Through art we found a beautiful story. This is Uncle Muniandi @ kumar the breadman, who manages to send his kids to high education. 1 is a doctor, another a lawyer and a future engineer. He still sells bread. “ customer saya semua orang islam, jadi depa semua kata roti saya halal.. jadi rezeki saya halal”. @malaysia.truly.asia #cuticutimalaysia #visitmalaysia2020 #malaysiatrulyasia #penang
segala spesis roti canai ada kat sini wehh.. roti canai liklauuuuu😍♥️ p/s ni kat food court belakang stesen bas Rapid Balik Pulau.. roti canai sini memang CHAMPION, korang dah boleh ‘transfer’ sini kot dah tak payah pergi Transfer. @malaysia.truly.asia #cuticutimalaysia #visitmalaysia2020 #malaysiatrulyasia #penang
mulakan hari anda dengan nasi kandar kampung melayu.. SETEL! 😍 @malaysia.truly.asia #cuticutimalaysia #visitmalaysia2020 #malaysiatrulyasia #penang
Laksa buyung Mahsuri- the best laksa I’ve ever had in Penang. Period. @malaysia.truly.asia #cuticutimalaysia #visitmalaysia2020 #malaysiatrulyasia #penang #apaitudiet
Tag 375 & 376 Wir sind gestern guet aber ziemlich erschöpft in Penang angekommen. Als erstes Checkten wir ein und schliefen mal noch zwei Stunden, weil wir im Flugzeug praktisch keinen Schlaf bekamen. Nach dem wir ausgeruht haben, kümmerten wir uns als erstes dann um unser Visum für Thailand. Dies war relativ schnell erledigt, weshalb wir dann noch ein wenig in der Stadt herum liefen. Morgen können wir dann unser Visum abholen. Wir bleiben aber noch bis Samstag hier, und gehen dann früh morgens auf den Bus. 🇲🇾🌈☂️ #malaysia #penang #exploreworld #schöneorte #oldtown #streetart #colorful #reiseliebe #lifeisgreat #beautifulcouples #travelcouple #traveltogether #verreisen #travelinspiration #coupletravel #coupletravelgoals #adventurecouples #globetrotters #sweatlife #swisstraveler #swissglobetrotters #couplestrip #creativetravelcouples #arroundtheworld #weltreise #umdiewelt #traveltheworld #daydreamer #travellife #gypsy
MAD. sejuta pun aku tak buat beb.. @malaysia.truly.asia #cuticutimalaysia #visitmalaysia2020 #malaysiatrulyasia #penang @escapemy
EMPIRE BIKE WASH T.TOKONG🇲🇾 Wany basuh kat sini @hangnadiim seruis puas hati, wash* wax* coating coverset *cuci rantai*  sopoket💦🏍 Operating Hours: 10am -8pm  Monday -Sunday  Closed - Leave Will Be Notified Here  Ada 50 sticker free untuk 50 orang terawal yang ambik full pakej.Sticker berharga RM 3  Whatssaap 📲 01129606352 Facebook: Empire Bike Wash T.Tokong Route6 Instagram: hangnadiim  #empirebikewashtanjungtokong #penang#hangnadiim #r25 #sukanpermotoran #jenterasado #jenterapejuang #pecintaduaroda #sistoranggi #jarangtakpadu #jarang❌ngam #setsetidola #kamixlaju #mantul #paidreview #jentera_fly #jenteraduaroda #pejuang_darat #jenterahighway #ridewithstyle #duniaduaroda #wilayahpermotoran
This roadside stall in Penang fries up to 30 plates of Mee Goreng each time 😱 #penang #malaysianfood #makan
[Blackwhalemalaysia] Fav boba drink dah bukak cawangan dekat Butterworth 🙌  Alang2 tu admin sempat try @blackwhale.msia new drink - mini whale milk tea series. Ada 3 jenis.  Sekali lagi Blackwhale tak pernah mengecewakan dari segi rasa and harga. Sebab gelas dia bagi mcm besar. Puas sikit minum.  Our new fav; mini whale diamond milk tea. Sedap sebab ada tambahan diamond 😋  Skrg ni ada promo, utk mini whale series ni, RM 5 je. Murah terukkk.  Also, kami minum fiery brown sugar (wajib minum kalau dtg @blackwhale.msia and ice cream 🍦  #boba #bobadrink #penang #butterworth #blackwhale #blackwhalemalaysia #miniwhaleseries
Ada betulnya juga...tak boleh percayakan diorang sangat😌 . Untuk girl yg nak kelihatan cantik & sexy secara semulajadi without any side effect, check out ig di bawah 💕 😘 .  @femini.beauty @femini.beauty @femini.beauty . 10 Fungsi FEMINI pada breast & butt 😘 ❤Menganjalkan & membesarkan ❤Menegangkan &menyegarkan tisu dalaman. ❤Memantapkan otot pengembang ❤Melembapkan & melembutkan permukaan kulit ❤Menjadikan saiz sama bagi wanita yg mengalami masalah tak sama saiz ❤Mengatasi masalah puting payudara / punggung hitam ❤Mengatasi masalah tekstur punggung menggerutu ❤Membulatkan bentuk dgn memperbaiki kandungan lemak dalam kulit ❤Melancarkan pengedaran darah ❤Melindungi sei-sel daripada ancaman kerosakan . Min dgr cerita ig nie bagi promo kaw kaw kat 20 org terawal‼️ . #perak #nakbebel #terengganu #kiniviral #penang #pahang #kualalumpur #lawakhambar #kelantan #lawakhangit #igshopmalaysia #selangor #shahalam #ampang #melaka #johor
Tergantung sepi .. #newyear2020 dah tak lama ni 😢.. apa-apa pun kita jumpa di Penang gais 😘 😋  #rxz #rxzmembers #rxzmalaysia #rxzlover #rxz_members_official #rxzcatalyzer #rxzmeranggi #rxzkejam #rxzkingofhighway #rxzmemangkejam #streeheart #kamibudakbarubelajar #penang
Antara kalam mulia, Ustaz Syamil Zain. . اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىْ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلَىْ آِل سَيِّدِنَا مُحَمَّد. . #mufidmakrifat #makrifat #streetdakwah #dakwah #dakwahislamic #dakwahmudah #muslim #malaysia #muhasabahdiri #cintanabi #letsselawat #cinta #sunnah #istiqamah #kalam #mahabbah #videodakwah #ulama #cintaulama #penang #kedah #pahang #selangor #utara #kelantan #ustazsyamilzain #syamilzain #darulhadis #yan
Everday i wake up with a heart full of pain💔 • • • • • • • • • • • • • • • • • • #instalike #instagram #photography #followback #follow4followback #followers #instalike #backgrounds #penang #style #beyourself #lonely #lonely #pain #pain #hyefollowers #nothingtohide #crazygirlsbelike #crazy #crazygirl #justforfun [Cc:@itz_nick_syafizal_bossku] 🌻
Our journey in Malaysia has almost gotten to its end. And our next destination is just around the corner, can you guess where we’re heading? 😻 ┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄ #melaka #malacca #malaysia #visitmalaysia2020 #malaysiatrulyasia #myyourshot #passionpassport #beautifuldestinations #cntraveler #voyaged #penang #southeastasia #mosque #beach #dream
誰也在檳城?✨ . 剛好伸懶腰被拍到的一張 🤦🏻‍♀️😂 #ootd #photooftheday #love #life #holiday #penang #instadaily #relax #姓周桥 #槟城 #休假
➡️➡️➡️➡️➡️➡️. Crab Roast. 70₹. തൃശ്ശൂർ westfort, ഒളരി റോഡിൽ ഒരു കൊച്ചു തട്ടുകട ഉണ്ട് (പേരില്ല). കട ചെറുതാണേലും കുറേ items ഉണ്ട്. രാത്രി പോയാൽ സാമാന്യം നല്ലൊരു ഞണ്ട് റോസ്റ്റ് കഴിക്കാം.. . #thrissurinsta #thrissurgram #trivandrum #thrissurfoodies #thalssery #thrissurkaran #palakkad #penang #mallufoodie #malaysianfood #malabar #kozhikoden #kochin #kannurinstagram #keralafoods #keralaspecial #keralafoodblog #keralafoodie #mumbai #banglore #kolkata #kollam #kozhikoden #palakkad
Tiada wanita yang sanggup ditinggalkan oleh lelaki yang dicintai😣 . Untuk girl yg nak kelihatan cantik & sexy secara semulajadi without any side effect, check out ig di bawah 💕 😘 .  @femini.beauty @femini.beauty @femini.beauty . 10 Fungsi FEMINI pada breast & butt 😘 ❤Menganjalkan & membesarkan ❤Menegangkan &menyegarkan tisu dalaman. ❤Memantapkan otot pengembang ❤Melembapkan & melembutkan permukaan kulit ❤Menjadikan saiz sama bagi wanita yg mengalami masalah tak sama saiz ❤Mengatasi masalah puting payudara / punggung hitam ❤Mengatasi masalah tekstur punggung menggerutu ❤Membulatkan bentuk dgn memperbaiki kandungan lemak dalam kulit ❤Melancarkan pengedaran darah ❤Melindungi sei-sel daripada ancaman kerosakan . Min dgr cerita ig nie bagi promo kaw kaw kat 20 org terawal‼️ . #perak #nakbebel #terengganu #kiniviral #penang #pahang #kualalumpur #lawakhambar #kelantan #lawakhangit #lawaktahapdewa #selangor #shahalam #ampang #melaka #johor
Tiada wanita yang sanggup ditinggalkan oleh lelaki yang dicintai😣 . Untuk girl yg nak kelihatan cantik & sexy secara semulajadi without any side effect, check out ig di bawah 💕 😘 .  @femini.beauty @femini.beauty @femini.beauty . 10 Fungsi FEMINI pada breast & butt 😘 ❤Menganjalkan & membesarkan ❤Menegangkan &menyegarkan tisu dalaman. ❤Memantapkan otot pengembang ❤Melembapkan & melembutkan permukaan kulit ❤Menjadikan saiz sama bagi wanita yg mengalami masalah tak sama saiz ❤Mengatasi masalah puting payudara / punggung hitam ❤Mengatasi masalah tekstur punggung menggerutu ❤Membulatkan bentuk dgn memperbaiki kandungan lemak dalam kulit ❤Melancarkan pengedaran darah ❤Melindungi sei-sel daripada ancaman kerosakan . Min dgr cerita ig nie bagi promo kaw kaw kat 20 org terawal‼ . #perak #nakbebel #terengganu #kiniviral #penang #pahang #kualalumpur #lawakhambar #kelantan #lawakhangit #lawaktahapdewa #selangor #shahalam #ampang #melaka #johor
@GeorgetownCity // Georgetown city has some pretty cool independent stores, and this is one of them. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷 @foodie_feeder ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #georgetown #georgetowncity #penang #penangisland #island #street #streetphotography #store #storefront #storefrontcollective #storefronts #shopkeeper #theshopkeepers #independentstore #heritage #heritagecity #travelgram #southeastasia #penangite #malaysia
Selamat pengantin baru Kak Intan dan Abang Aliff .  #selamatpengantinbaru #pengantinbaru #makegulai #kendurikahwin #bekwoh #kelate #penang
Congratulations to our gorgeous #ehcbride Jamie @jamiezizi! Moments that live on to last forever, Jamie looking flawless in her custom-made Cheongsam wedding gown designed by #samanthachua | Thank you for letting us be part of your big day! 👰🏻
bagi menghilangkan rasa serba salah, kita kayuh basikal😝 spectacular scenery.. apa kata korang mai Penang lain kali, cuba explore Balik Pulau, you won’t regret it.. the real ‘pearl’ of Penang💯 p/s thank you YB @bakhtiarm for suggesting the cycle tour🚵🏽‍♂️ @malaysia.truly.asia #cuticutimalaysia #visitmalaysia2020 #malaysiatrulyasia #penang
Comelnye dia tido😯....tag si dia kalau korang kenal..min nak tolong kejut . slide ke tepi👉 dan follow ig di bawah utk penawar masalah kelakian anda👇 . follow🔥🍆: @minyaklintahbelacakmurah @minyaklintahbelacakmurah @minyaklintahbelacakmurah . Jom follow ig nie utk 👇 👍🏼Membantu merawat masalah zakar layu 👍🏼Memanjangkan zakar 7-9 inci! 👍🏼Membesarkan zakar! 👍🏼Tahan lebih lama 👍🏼Merawat kencing tak lawas! 👍🏼Melancarkan pengaliran darah! 👍🏼Membetulkan urat saraf! 👍🏼Lulus kementerian kesihatan malaysia NOT180200562K . Dan paling penting kesan boleh dirasai pada pertama kali pengunaan! . Dengar cerita min ig tu tengah buat promosi😬 . #perak #nakbebel #terengganu #kiniviral #penang #pahang #kualalumpur #lawakhambar #kelantan #lawakhangit #igshopmalaysia #selangor #shahalam #ampang #melaka
✨ 𝐆𝐈𝐕𝐄𝐀𝐖𝐀𝐘✨ ⁣ ⁣ Craving for Christmas treats? Don’t miss your chance to try @262.beachstreet ! 🎄⁣ ⁣ Follow the rules below for stand a chance to win “Gula Melaka Latte + Salted Caramel Reindeer x 5“ 🥰⁣ ⁣ 📝 How to enter ⁣ 1. Follow @penanglicious & @262.beachstreet⁣ 2. Tag one friend below ⁣ 3. Repost to your story and tag @262.beachstreet & @penanglicious⁣ 4. Repeat Step 2 for additional entries 😉⁣ ⁣ (Each tag is for one entry, so please comment as much as you wish) ⁣ ⁣ 🏆 5 Lucky Winners will be chosen on 18 December 2019 (12pm) randomly! Good luck! 🍀 ⁣ ⁣ ➖➖➖➖⁣ ✏️ Artwork by @shuo.yourstory