Picpanzee logo Browse Instagram content with Picpanzee

#solat5waktu

Posts tagged as #solat5waktu on Instagram

5.560 Posts

Orang Jepun ajar anak adab dan akhlak seawal tadika  Islam ajar anak diajar solat dari umur 7 tahun.  10 tahun tak solat kene ada punishment.  Jom ajar anak solat seawal yang boleh.  Tengok adik ni ralit dia baca komik misi solat.  Nak buat tempahan klik di bio  #misisolat #solat5waktu #daiecilik #anaksolehah #keluargamendirikansolat #keluargadakinahmawaddahwarahmah
solat di masjid itu, soal yang serius buat kamu.. ๐Ÿ’– . #solat5waktu ๐Ÿ’–
"WOW TRAVEL JALAN JAUH, NAIK TANGGA DAH TAK DAK MASALAH LAGI"  CollaGen Sendi yang *MENAKJUBKAN* โ€ผ๏ธ ๐Ÿ“Mengurangkan keradangan sendi ๐Ÿ“Mengatasi masalah lutut berbunyi ๐Ÿ“Baek pulih sendi, otot & ligamen . .  SELAMAT TANPA KESAN SAMPINGAN ๐Ÿฅฐ . . #tulangrapuh #isila #isilapenawarsendi #antiradang #rawanhaus #collagenlutut #penawarsendilutut #isilapakarsendilutut #rawatsendiisila #nomorekneepain #tisuterkoyak #nakjalan #lututlonggar #sayangmakayah #solatsempurna #buangtongkat #ibadatselesa #bantumakayah #jompimasjid #solat5waktu #kualalumpur #kedah #ipoh #sabah #sarawak #pahang #johor #masjidsharifahfatimah #masjidshahalam #masjidputrajaya
Jaga solat kawan² tau๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜Š #subuh #zohor #asar #maghrib #isyak #solat5waktu #menambahpahalauntukakhirat  #menambahpahalamengejarsyurga #
Jangan tinggal solat tau.  @themutiara #solat5waktu
ูˆูŽุฃูŽู…ู‘ูŽุง ุนูู†ู’ุฏูŽ ุงู„ุดู‘ูŽุงููุนููŠู‘ูŽุฉู ุŒ ููŽุฅูู†ู‘ูŽ ุงู„ู’ุจููƒูŽุงุกูŽ ูููŠ ุงู„ุตู‘ูŽู„ุงูŽุฉู ุนูŽู„ูŽู‰ ุงู„ู’ูˆูŽุฌู’ู‡ู ุงู„ุฃู’ูŽุตูŽุญู‘ู ุฅูู†ู’ ุธูŽู‡ูŽุฑูŽ ุจูู‡ู ุญูŽุฑู’ููŽุงู†ู ููŽุฅูู†ู‘ูŽู‡ู ูŠูุจู’ุทูู„ ุงู„ุตู‘ูŽู„ุงูŽุฉูŽ ุ› ู„ููˆูุฌููˆุฏู ู…ูŽุง ูŠูู†ูŽุงูููŠู‡ูŽุง ุŒ ุญูŽุชู‘ูŽู‰ ูˆูŽุฅูู†ู’ ูƒูŽุงู†ูŽ ุงู„ู’ุจููƒูŽุงุกู ู…ูู†ู’ ุฎูŽูˆู’ูู ุงู„ุขู’ุฎูุฑูŽุฉู . ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ ู…ูู‚ูŽุงุจูู„ ุงู„ุฃู’ูŽุตูŽุญู‘ู : ู„ุงูŽ ูŠูุจู’ุทูู„ ู„ุฃููŽู†ู‘ูŽู‡ู ู„ุงูŽ ูŠูุณูŽู…ู‘ูŽู‰ ูƒูŽู„ุงูŽู…ู‹ุง ูููŠ ุงู„ู„ู‘ูุบูŽุฉู ุŒ ูˆูŽู„ุงูŽ ูŠููู’ู‡ูŽู…ู ู…ูู†ู’ู‡ู ุดูŽูŠู’ุกูŒ ุŒ ููŽูƒูŽุงู†ูŽ ุฃูŽุดู’ุจูŽู‡ูŽ ุจูุงู„ุตู‘ูŽูˆู’ุชู ุงู„ู’ู…ูุฌูŽุฑู‘ูŽุฏู  ู†ู‡ุงูŠุฉ ุงู„ู…ุญุชุงุฌ 2 / 34 ุŒ ูˆุญุงุดูŠุฉ ู‚ู„ูŠูˆุจูŠ ูˆุนู…ูŠุฑุฉ1 / 187 ุŒ ูˆู…ุบู†ูŠ ุงู„ู…ุญุชุงุฌ 1 / 195  KALANGAN SYAFI'IYYAH BERPENDAPAT : Tangisan dalam sholat menurut pendapat yang shahih bila sampai keluar dua huruf dalam tangisannya membatalkan sholat karena adanya hal yang menafikan sholat walau tangisan takut akan akhirat sekalipun, sedang menurut Muqaabil pendapat yang shahih tidak membatalkan karena tangisan tidak tergolong pembicaraan serta tidak dapat difahami, tangisan hanyalah serupa dengan suara murni. ( Nihayah almuhtaaaj II/34, Hasyiyah Qolyubi I/187, Mughni alMuhtaaj I/195 ). ---------------------------------------------------- #ilmuku_agamaku #ilmu #ilmuagama #ilmuhukum #ilmufiqih #ilmubermanfaat #ilmusyari #ilmukomputer #menuntutilmu #agama #agamaislam #fiqih #fiqihwanita #fiqihmuslimah #fiqihsholat #fiqihislam #solat #solat5waktu #nangis#ilmuku_agamaku #ilmuku_agamaku #khushu
Yang paling payah utk anak muda zaman ini adalah menjaga solat.  Ramai yg rajin bekerja,tapi time solat dengar azan slumber.  Ramai yg sibuk nak nikah muda,tapi time solat tak pernahnya dijaga slumber langgar semua waktu seperti dunia tanpa tuannya.  Sebab itu hati tak tenang๐Ÿ™‚  #syukurpadaallah #rezekihalal #solat5waktu #keberkatan #dnavisionempire #onexoxsabak
“Padahal mereka tidak disuruh kecuali supaya menyembah Allah dengan memurnikan ketaatan kepada-Nya dalam (menjalankan) agama yang lurus, dan supaya mereka mendirikan shalat dan menunaikan zakat; dan yang demikian Itulah agama yang lurus”. (Qs. al-Bayyinah [98]: 5). #shalat #shalatdhuha #shalatsubuh #shalatjumat #shalattahajud #shalatmalam #shalatwajib #shalatduha #shalatberjamaah #shalat5waktu #sholat #sholattahajud #sholatdhuha #sholatsubuh #sholatmalam #sholatjumat #sholat5waktu #sholatberjamaah #sholatsubuhberjamaah #sholatsunnah #solat #solat5waktu #solatsubuh #solatdhuha #solathajat #solatjumat #solattahajud #solatmalam #ustadabdulsomad
"Kita marahkan tentera ISRAEL kerana meruntuhkan masjid" "Tapi Kita Tak pernah pulak terfikir nak marahkan diri sendiri yang selalu mengosongkan masjid"  #solat5waktu #salam3rakaat #studentlife
Apabila Rasulullah saw menyuruh Sayyidina Bilal ra mengumandangkan azan, Baginda akan berkata: "Wahai Bilal, rehatkan kami dengan solat." (Riwayat Ahmad)  Menerusi permintaan itu, Rasulullah SAW menegaskan bahawa solat sebenarnya memberi suatu kerehatan bagi orang yang mendirikannya.
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ada yg kek gini,,??.... .. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ #istighfar โค#islamituindah #solat5waktu #ikhwanulmuslimin #akhwatbercadar #assunahwaljamaah
S E J A D A H  T E B A L ๐Ÿ˜ Sajadah Microlatex Ecopillo yg tebal, boleh digulung utk disimpan. ๐Ÿ˜ Pilihan bijak utk sokongan lutut anda!  #ecopillo #sejadahtebal #sejadah #solat5waktu #prayingmat #beribadah
18 Safar 1441 . Not once did Allah say.... “ worry about it “  or “ stress over it “  He said...Trust Me !! . #umatislam #solat5waktu #eeman #taqwa #tawbah #islam #tulusberhijrah #allah #allahmercyfull #allahmahabaik #allahmahakaya #loveallahswt #muhammad๏ทบ #alquranassunnah
18 Safar 1441 . “ Life changes when you start to pray.  It begins to make sense. “ . #rapatkansaf #solat #muslimin #deen #eeman #islam #sembahyang #solat5waktu #perintahallah #allahthealmighty #allahuakbar #kiblat
Bagi anak-anak yang sedang nak belajar solat, buku ni disyorkan untuk anak-anak baca tentang pengenalan dan basic solat. Buku ni ala ala komik tapi serius tak boring dan bahasa dia pun tak la ala ala dewan bahasa dan pustaka. Mudah faham dan simple pemahaman dia. Di belakang buku ada 2 orang ustaz yang mengulas tentang buku ni. Saya pun suka baca. At least refresh balik perkara-perkara basic solat.  #yanarodzi  #sharingdenganbahagia  #solat5waktu
Hanya perlukan 5 minit setiap pagi dan malam untuk bancuh 1 scoop ISILA lutut dan sendi anda kembali muda kesan seawal 72 JAM tanpa perlu pantang makanan hari-hari. Acik tak terasa nak cuba ISILA sempena arini last day PROMOSI FREE POSTAGE untuk acik ๐ŸŒน ๐Ÿ˜Š  Whatsapp www.wasap.my/601159754102  Whatsapp www.wasap.my/601159754102  Whatsapp www.wasap.my/601159754102  #tulangrapuh #isila #isilapenawarsendi #antiradang #rawanhaus #collagenlutut #penawarsendilutut #isilapakarsendilutut #rawatsendiisila #nomorekneepain #tisuterkoyak #nakjalan #lututlonggar #sayangmakayah #solatsempurna #buangtongkat #ibadatselesa #bantumakayah #jompimasjid #solat5waktu #kualalumpur #kedah #ipoh #sabah #sarawak #pahang #johor #masjidsharifahfatimah #masjidshahalam #masjidputrajaya
#like4likes #solat5waktu
Waktu๐Ÿงญ bagaikan hitungan perdetik.jangan lah engakau sia siakan waktu mu di kala masa muda mu.pergunakan waktu dengan sebaik baiknya karna.kalau tiba batas akhir hidup di dunia ini. Allah azza wajalla kelak akan meminta pertanggung jawaban waktu yg telah engkau gunakan sewaktu hidup di dunia!!! . . . . . . . . . . #islam #dakwah #dakwahislam #islamdakwah#ustadzadihidayat #kajianustadzadihidayat #sholat#solat #solat5waktu #solatsubuh #sholattahajud#sholatdhuha #sholatsubuh #akumenjemputcinta#istrisholeha #hijrahfest2018 #galeribukuislami#jomblofiisabilillah #motivasihijrahcinta#antipacaran #muhasabahcinta
Serius Rugi Bro..kunci kejayaaan kita dunia akhirat #solat5waktu
JAGA SOLAT, PERBETULKAN SOLAT.... . . InshaAllah kalau kita sentiasa jaga solat, perbetulkan solat kita...kita sebenarnya tengah perbaik hidup kita juga. Allah maha mendengar .... ♥๏ธ♥๏ธ♥๏ธ . . #solat #solat5waktu #sesungguhnya #alifsatar #jk1m #tipskurus #eatcleanmalaysia #kevinzahri #neelofa #fattzura #mirafilzah #hanishaizi #calaqueens #leeyanarahman #nakkurus #resepidiet #zumbamalaysia #slimfitmalaysia #fitmalaysia #dramasangat
Assalammualaikum hye selamat petang semua ๐Ÿ˜  Salam asar ๐ŸŒธ  #islam #islamituindah #solat5waktu #solatitutiangagama #penang #kekasihhq

Loading