Picpanzee logo Browse Instagram content with Picpanzee

Balik Pulau

Instagram photos and videos at Balik Pulau

Todia !!! Penangan jamu JSD  Hampa ada? ๐Ÿคฉ  #jamuadakkm #makantanpawaswas #akakzurajsd
20 Oct 2019. Not much photos taken at Balik Pulau Marathon, these are just few of them. There are still having other beautiful scenes but I got no mood to stop & capture as I was tired, rushing time & weather getting hotter... #balikpulaumarathon2019 #balikpulaumarathon #bpmarathon #bpmarathon2019 #balikpulau #penang #fatsunontrip #fatsunontrip2019 #fspenang2019oct #day2 #fatsunonrun #fm #marathon #run
Penilaian Pidato Bahasa Arab  Pembicara: Nurfatin Amanina binti Mohd Fitri  Tajuk: ู†ุนู…ุฉ ุงู„ุฒุฑุงุนุฉ (Nikmat Bertani)  #examwillcome
Penilaian Pidato Bahasa Arab  Pembicara: Nor Aqilah binti Johari  Tajuk: ุฑุฃูŠุง ู†ุจูŠู†ุง ูŠูˆุณู ุนู„ูŠู‡ ุงู„ุณู„ุงู… (Mimpi Nabi Yusuf AS)  #examwillcome
Beautiful Greenary at Balik Pulau  Credit: @ig.penang
Penilaian Pidato Bahasa Arab  Pembicara: Amira Syfina binti Mohd Nizam  Tajuk: ู…ุณูŠุฑุฉ ุงู„ูŠูˆู… (Perjalanan Hari)  #examwillcome
Penilaian Pidato Bahasa Arab  Pembicara: Nur Sarah Aisyah binti Zamzuri  Tajuk: ู„ูŠู„ุฉ ู…ู‚ู…ุฑุฉ (Malam Berbulan)  #examwillcome
Brosur Kemasukan Pelajar 2020  In sya Allah akan disebarkan ke sekolah rendah persekitaran Balik Pulau. Doakan semoga lancar.
Taken on an early morning trip to Balik Pulau, learning from local growers, suppliers and friends. Curious to learn about the spices that shaped the island's history? Write to us. โฃ #history #nutmeg #spices #adventure #traveldeeper #storytelling #themoreyouknow #runisland #nature #culture #travel #learn #inspire #rainforest #garden #sea #wildlife #flora #fauna #ecotourism #dutcheastindiacompany โฃ #malaysiatrulyasia #indonesia #netherlands #greatbritain
Good Night bby
laku keras serbuk magic ni.  meruang je dah ketat
Sehabis bersalin tidak bernafsu??? Banyak kerja Di pejabat??? Penat buat kerja rumah??? Fikiran bercelaru??? Tak suka suami??? Hati panas??? Benci suami sendiri??? Available  Tekan je sini: http://www.wasap.my/60125605729/setisterihot
Ambil ketika betol - betol sedang sakit sahaja. Stop ambil bila sakit sudah hilang.  Persediaan herba traditional. Masak sendiri. Tiada KKM.  Majun hilang senggut Dan hilang rengat serta merta.  www.wassap.my/60125605729/clh
Bila dah selalu guna feminine wash JSD, kalau tukar ke pencuci  lain pun pasti balik semula ke ke fw jsd.  Pencuci wanita JSD ni memenuhi kriteria apa yang wanita perlukan. Bukan setakat hilang keputihan, kegatalan, bauan malahan juga menyegarkan bila guna.  Tak heran jika dapat sambutan hebat sejak 2012 lagi.
Hujan² cukup laku kopi anggun ni, sapu habis kat kedai๐Ÿ˜œ
๐ŸŽ‰ RM25 โ—sepasang ๐ŸŽ‰ RM25โ—sepasang ๐ŸŽ‰ RM25โ—sepasang  TELEKUNG ARAFAH LACE ๐Ÿ’•Dewasa ๐Ÿ’• kanak kanak  Ready stock๐Ÿ˜โ— ๐Ÿ’•๐Ÿ’• RM25 SEPASANG ๐Ÿ’•๐Ÿ’• Free saiz normal saiz telekung.  Muat pakai saiz XL-3XL  Budak muat pakai dari umur 8-10 thn  Material telekung cotton viscose.  X melekat pada badan. Kain tebal. X panas Good quality dengan harga yg berpatutan ๐Ÿ˜Pm ๐Ÿ“ž 01136081028๐Ÿ˜
Done restoration
My love โค๏ธ
Adakah Ini Dinamakan Senyum Kambing๐Ÿ๐Ÿ˜
Rabsha Therapy at bendang ๐Ÿ˜ Do follow @rabshatherapyatbendang now gais!
Rabsha Therapy Open Today โ€ผ๐ŸŒฟ ๐Ÿ‘‰๐Ÿ˜ . Jom kita tengok apa kebaikan body massage/urutan badan ni โ“ . โ˜˜ Urutan memberi banyak kelebihan pada tubuh badan kita diantaranya melancarkan peredaran darah . โ˜˜ Melangsingkan badan . โ˜˜ Menyegarkan badan yang kelesuan selepas penat bekerja berhari2 didalam suasana aircond ataupun panas . โ˜˜ Urutan adalah salah satu rawatan yg digunakan secara meluas utk menyihatkan badan kerana cara ini telah terbukti berkesan sejak turun temurun lagi . โ˜˜ Sehingga kini rawatan ini masih digunakan walaupun telah banyak rawatan cara moden diperkenalkan . โ˜˜ Urutan juga terbukti boleh menghilangkan stress akibat dari tekanan kerja atau masalah peribadi.  Kami menawarkan pelbagai pakej urutan diantaranya ialah . ๐ŸŒธ Pakej Ros . ๐ŸŒธ Pakej Orkid . ๐ŸŒธ Pakej Cempaka . ๐ŸŒธ Pakej Kemboja . ๐ŸŒธ Therapy Ice Herbs . ๐ŸŒธ Mini Massage . Untuk booking serta maklumat lanjut sila wasap number dibawah ๐ŸŒฟ๐Ÿ‘‡๐Ÿป Tasha : www.wasap.my/+60167386865/BendangTheraphy .  Nor : www.wasap.my/+60124542867/BendangTheraphy .  Wanie : www.wasap.my/+601/BendangTheraphy
Kopi ni bukan sebarang kopi. Kopi bole kurangkan BERAT BADANโ—๏ธ kopi bole mantopkan ASET atas bawahโ—๏ธ kopi bole bagi ENERGY BOOSTERโ—๏ธ #kopianggunpesona  kopi terBAEKKโ€ผ๏ธ
Rabsha Therapy Open Today โ€ผ๐ŸŒฟ ๐Ÿ‘‰๐Ÿ˜ . Jom kita tengok apa kebaikan body massage/urutan badan ni โ“ . โ˜˜ Urutan memberi banyak kelebihan pada tubuh badan kita diantaranya melancarkan peredaran darah . โ˜˜ Melangsingkan badan . โ˜˜ Menyegarkan badan yang kelesuan selepas penat bekerja berhari2 didalam suasana aircond ataupun panas . โ˜˜ Urutan adalah salah satu rawatan yg digunakan secara meluas utk menyihatkan badan kerana cara ini telah terbukti berkesan sejak turun temurun lagi . โ˜˜ Sehingga kini rawatan ini masih digunakan walaupun telah banyak rawatan cara moden diperkenalkan . โ˜˜ Urutan juga terbukti boleh menghilangkan stress akibat dari tekanan kerja atau masalah peribadi.  Kami menawarkan pelbagai pakej urutan diantaranya ialah . ๐ŸŒธ Pakej Ros . ๐ŸŒธ Pakej Orkid . ๐ŸŒธ Pakej Cempaka . ๐ŸŒธ Pakej Kemboja . ๐ŸŒธ Therapy Ice Herbs . ๐ŸŒธ Mini Massage . Untuk booking serta maklumat lanjut sila wasap number dibawah ๐ŸŒฟ๐Ÿ‘‡๐Ÿป Tasha : www.wasap.my/+60167386865/BendangTheraphy .  Nor : www.wasap.my/+60124542867/BendangTheraphy .  Wanie : www.wasap.my/+601/BendangTheraphy
Anak dara chek.... ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
๐Ÿ™‹๐Ÿป‍โ™‚๏ธ๐Ÿ“ท ๐ŸŒ… No edit No filter Sunset  #noedit #nofilter  I AM RIDER I AM CYCLIST  I AM KAMSOON I AM ๐Ÿ˜ˆ  #naturephotography #photography #sunset #photographer #photoshoot #iamrider #iamcyclist #iamkamsoon #iam๐Ÿ˜ˆ #makelifearide #mykindofride #mykindoflife #myway #mystyle #mylife #ijustgo
Sebok je nk jgak gambo ๐Ÿ™ˆ
Fuhhhh terasa gebu sungguh kulit, lepas scrub dengan serbuk herba ajaib, sental dengan sabun anggun pesona.  Memang sesuai untuk perempuan yang sibuk, tapi masih nak tampil cantik, segar dan wangi๐Ÿ˜  #akakzurajsd
Ada yang pernah cuba tak sabun nii.. best taw lepas masak ke atau lepas² buat apa² aktiviti berpeluh kan.. sental² dengan sabun anggun nii nyaman bangettt๐Ÿ˜Œ๐Ÿ˜Œ #akakzurajsd  #zurastokisjsdbalikpulau
Khasiat kopi yang ku setiap pagi dan kadang petang bancuh tu. Sedap dia ya amat sampai anak pon sibuk nak merasa kopi mama sekali๐Ÿ˜…  Kopi ni paling laju keluar masuk setakat ni,  Alhamdulillah.  #akakzurajsd  #zurastokisjsdbalikpulau
COKLAT LOVE HABIBI -Coklat Love Habibi JSD tidak mgandungi bahan-bahan herba untuk merapatkan faraj, - tiada bahan untuk kesihatan rahim .  Coklat Love Habibi mengandungi herba-herba yang terdiri daripada :- ๐Ÿ‘‰ lada pahit ๐Ÿ‘‰ tongkat ali hitam ๐Ÿ‘‰ mata pelanduk ๐Ÿ‘‰ mahkota dewa ๐Ÿ‘‰ belut ๐Ÿ‘‰ sarsi ๐Ÿ‘‰ madu ๐Ÿ‘‰ herba lain.  Coklat Love Habibi JSD dirumus khas untuk : ๐Ÿ‘‰ menaikkan ghairah seksual lelaki dan wanita. ๐Ÿ‘‰ melancarkan peredaran darah ๐Ÿ‘‰ membuang angin dalam badan ๐Ÿ‘‰ memudahkan sistem pembuangan kecil dan besar ๐Ÿ‘‰ menghilangkan sakit-sakit dan lenguh-lenguh badan ๐Ÿ‘‰ mengurangkan keletihan bekerja. ๐Ÿ‘‰ Sebagai perancang keluarga.  Tanda-tanda angin banyak dalam badan: • Rasa lesu/letih/tidak bertenaga. • Selalu rasa kebas/lenguh/sengal. • Tapak tangan/kaki berasa sejuk. • Selalu menguap/mudah mengantuk. • Sukar bernafas/nafas pendek. • Rasa ketegangan di tengkuk dan pinggang. • Kulit kering. • Perut berangin. • Sakit kepala/migraine. • Perasaan mudah marah. • Hilang selera makan. • Hilang/kurang nafsu seks • ketidakselesaan badan. *Sesuai untuk lelaki dan perempuan
Senggugut datang lagi !!๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข Sakit ! Ngilu ! Nak muntah ! Nak demam !  Sukar nak diterjemah.  Emosi yg tiap2 bulan melanda!  Rasa sangat 'moody' bila senggugut melanda !  Jomm cuba COKLAT LOVE HABIBI !!! Ia membantu menghapuskan senggugut yg terukk spanjang haidd! Dan membantu perjalanan haid anda lebih lancar dan selesa !!!
Senggugut menghantui anda... Sakit kan... X mo merawat ke... Jsd ada solution untuk korang... COKLAT โค HABIBI kan hadooo... Rawat senggugut... Lancarkan period... Wassap 0125605729  #coklatlovehabibi #jamususukdara #akakzurajsd  #zurastokisjsdbalikpulau
Hakak suka nak share apa kebaikan FEMININE WASH JAMU SUSUK DARA ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š Kandungan dalam fw adalah antaranya daripada ekstrak : • herba arab, cengkih, ekstrak sireh dan manjakani  Kebaikannya : • bau arabic yang menggoda • merawat keputihan dan kegatalan • hilangkan bau tak enak • membasmi kuman dan fungus • nyaman dan memberi keselesaan pada mereka yang kerap berpeluh • ia berubat, pekat dan boleh tahan sehingga 2 bulan penggunaan • sejuk dan berangin ๐Ÿ‘‰ Sebagai seorang wanita yang sibuk bekerja dan menguruskan rumahtangga, wajib untuk kita memiliki satu feminine wash yang memberi 1001 kepuasan. Cuba laa fw jsd untuk segala kebaikannya..
Kencing kotor memang sakit ๐Ÿ˜ข  So, kena sentiasa jaga kebersihan di area intim kita supaya tiada berlaku jangkitan kuman.  Feminine Wash JSD kan ada โœŒ  #akakzurajsd #zurastokisjsdbalikpulau #femininewashjsd
Kesegaran & keselesaan berpanjangan dengan Feminine Wash JSD.. ๐Ÿ˜˜  BONUS Berkeyakinan sepanjang hari.. โค
One of the highlights of Penang is the old fishing village Balik Pulau on the South side of the island. When you visit, doing it by bike with the @mataharicycletours is the way to go. There isn’t too many places left in the world like this and spending just 1/2 a day here will make you appreciate one of the worlds last old school ways of life. The town produces shrimp paste, palm oil, and rice to name a few. No big technology  machines and fancy boats just good old fashion labour by hand. Go and support the local economy. #penang #malaysia #balikpulau #airasia  #vacaywithairasiax #airasia and #malaysiatrulyasia
Alhamdulillah cerah elok dah.. Jom layan #kaptaburjik Jap.. Nak masuk dapur lak๐Ÿ˜€ Udang duk menunggu barisan dah๐Ÿ˜‚ Sayur udah potong๐Ÿ˜€  #akakzurajsd #zurastokisjsdbalikpulau #familyummu3
Thanks to our lovely customer ๐Ÿ˜˜ Happy Deepavali ๐ŸŽ‰  Sebarang tempahan boleh hubungi kami ye..InShaaAllah kami buat sehabis baik ๐Ÿ˜Š  #peneramtokmi
ๆบผ้€็š„้›จๅ‚˜็ธฝๆ˜ฏๆ–œ่‘—ๆ”พ๏ผŒ ่ขซ้บๅฟ˜็š„ๅคขๆƒณๅˆฐ้ ญไพ†ไนŸๅช่ƒฝๅญธ่‘—่ฎ“ใ€‚ #ๅฑฑๅง† #็ๆƒœ็•ถไธ‹ #headintheclouds  #tuesday #dammhot #balikpulau #1022 #everythinghappensforareason #neverforgetwhoyouare #lilpeep #xxxtentation #hearteaten #1001 #takemebacktothestart #cure #shilohdynasty #ransom #everythinghappensforareason #like #follow
โ—ŸฬŠโ—žฬŠ โ—Ÿฬโ—žฬ€ โ—Ÿฬ†โ—žฬ†
Black day๐Ÿ–ค
Sabar
๐Ÿ’˜
#seluarbatik #best untuk aktiviti #santai dalam #rumah atau diluar โœฟ #readystok tapi ekslusif 1 corak 1 helai saja, #freesize sesuai untuk yang memakai #seluar saiz 30 ke bawah. jika berkenan order melalui wsapp 01159910910 ----- detail lain rujuk di gambar----- #batikpants #seluarbatik #cutisekolah #hujungminggu #malaysia #kampung #pantai #airterjun #pelikatpants #cotton #seluar #batikmodern #palazzo #harempants #tudung #selfie #tshirt #bohemianstyle #florafauna #hipster #kenduri #kain
. DEEPAVALI PROMO โ— . โœ” FREE POSTAGE โœ” FREE GIFT . *free gift adalah.mengikut setiap edition, segala nya mematuhi terma&syarat. Happy shopping guys !! . #haydascarf #bawalchiffonexclusive #shawlgorgette #takpernahtakcantik #tudunghaydascarf #haydascarf #hayda #tudungmurah #likeforlikes #follow4followback #beautiful
The proper way to study according to PMD version: 1. Pray  2. Read  3. Understand  4. Memorize  5. Repeat 6. Pray  #goodluck
ไบฒ ♥ ็š„ ไบฒ ๆˆš ๅฅฝ ๅ‹ ๏ผŒไธ‹ ๅˆ ๅฅฝ  ็ฅ็ฆ ๅคงๅฎถ ๅนธ็ฆๅฟซไน ๅนณๅฎ‰ ๅฅๅบทๅ–œไน ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ ๐Ÿ’ž ๅ‘จไบŒๆ„‰ๅฟซ ๐Ÿ’ž ๐Ÿ’ž Selamat Petang ๐Ÿ’ž ๐Ÿ’ž Selamat hari Selasa ๐Ÿ’ž ♥๏ธ Good afternoon ♥๏ธ ♥๏ธ Happy Tuesday ♥๏ธ
MENGANTUK SEMASA BEKERJA..??? BADAN LETIH & LESU TAK BERMAYA..??? Mood pon spoil.. Kini tiada lagi..waktu sarapan minum KOPI ANGGUN PESONA.. Pergghhh..bertenaga sampai malam.  Khas untuk ibu-ibu yang sibuk bekerja & kekal aktif sepanjang hari.  Secawan KOPI ANGGUN PESONA.. Bahagianya rasa setiap hari.. BONUS..!!! Berat badan semakin ideal Cik abam bertambah sayang Sihat dalaman & luaran
PENANG TRIPโ™ฏแจ
Sekarang tiba masanya sis berpisah dengan PANTY LINER โ€ผ๏ธ Bebas dari masalah KEPUTIHAN  dengan #jsd_femininewash. ๐Ÿ“Œ www.wasap.my/60125605729/FeminineWashJSD
Artiss
Jadilah ISTERI HEBAT dengan MASKER VAGINA yang membuatkan diri anda hilang DICARI, berpisah DIRINDUI, dekat DIHARGAI!! Jadikan SUAMI anda sentiasa LEMAS & CEMAS! Suami merindu-rindu setiap malam adalah malam pertama.  Isteri yg mengamalkan MASKER VAGINA menjadikan puan-puan WANITA yang lebih ISTIMEWA. Amalkan bersama FEMININE WASH setiap hari. Pelbagai rahsia disebaliknya.
Orang pompuan ni kan kalau bab kurus dengan bab nak muka cantik cukup mau kanโ“  Samalahhhh iolss punnn...sapa xsuka muka cantik dan kuruih dakโ“  Tapi...tapi... Jangan lupa mahkota hat bawah tu sama nah. Hat tu pun kena servis tiap² hari. Biar bersih, peloles, gebu jugak.  Ada feminine wash dengan masker vagina pun dah cukup tip top dah ๐Ÿ˜‰
pemudapas_balikpulau
Sapa yg alami masalah mcm ni wajib ambil set nie tau  #femininewash #maskervagina #akakzurajsd

Loading