Picpanzee logo Browse Instagram content with Picpanzee

@elfiraloy

25 | πŸ‡²πŸ‡Ύ |

elfiraloy

☎️ : +6019-286-000-4 (Manager) πŸ’Œ : [email protected]

Total Likes 920.773
Average Likes 76.732
Total Comments 4.010
Average Comments 335
SEDIH !! Betul2 menjadi, ramai dah terpaksa stop minum detox ini dekat @info.mudah_kurus.sihat ni, dah kurus sangat. Terlampau kecil lengan dan peha, perut pun kempis. Dia tak diet, bersenam, makan nasi macam biasa. cukup minum 2x sehari dan kesan seawal 8jam. Sekarang ada promosi!! SERENDAH RM15 dan dapat freegift Ibu menyusu pun boleh!! Korang try lah usha ig @info.mudah_kurus.sihat kot korang nak kurus.
Finally here! my personalized @babysnuggler for my little boi @muhamadrayyankhalafofficial . So pening to choose the cover sebab ada banyak warna , but to start off kita pilih warna biru dulu to represent baby boy.  You know this comes in handy sebab snuggler ni kalau letak baby je confirm dia akan rasa comfortable and relax je. So mommy also can relax kalau dia taknak tidur πŸ˜‚
Erk , where do you get that from @muhamadrayyankhalafofficial ? πŸ˜… photo album Rayyan je dah dekat 1000 dah , hari hari dok edit gambaq dia ja omg can’t wait to share more and more.
After 12days , he finishes three diaper bags equivalent to 240 diapers , fuhhh thats a lot . And many mommies out there are concerned about me  having too many NB diapers well to be honest he is one healthy baby. Asyik poop je so kena tukar sebab dia cepat tak selesa and tu akan buat Rayyan nangis. I just restocked 4bags and kita tengok tahan lama mana.  Other than that , semua imports stuff rayyan el ambik fromone brand je @motherk_malaysia sebab el tak suka campur campur takutlah ada reaction apa-apakan. I got my wipes , detergents , bottles , breastmilk storage ,  ziplock bag semualah from Kmom.  boleh je tengok kat @happikiddo_ tapi kalau diapers selalu habis so better beli online je :)
I hope i am not late to tell you this!  Daniel Wellington is finally revealing their new member to the family - the ICONIC LINK collection! 😍 . Perfect in every component after three years of developing. The design of the new Iconic Link Collection continues the brand’s founding principles of creating timeless and elegant pieces. Discover your own Icon timepiece now at www.danielwellington.com or at any DW official retail stores in Singapore & Malaysia, don’t forget to quote my code πŸ‘‰πŸ» Elfira πŸ‘ˆπŸ»to get 15% off! It’s free shipping on all orders too! #danielwellington #iconiclink #dwmalaysia #dwinmy . GET IT KAYH? πŸ€— @danielwellington
Baru berapa hari @muhamadrayyankhalafofficial dah ready nak angkat berat πŸ˜‚ #menyesaltakbanyaktengokcermin #kalautakmestiikutmukamak #sobanyaktenungayah #mukaayahlah
Masa pregnant dulu benda yang paling el alah sekali adalah bau-bauan . So setiap benda dalam rumah el tukar , dari dalam bauan dalam rumah , dalam toilet termasuklah kereta ! we all know there’s a lot of car freshner in the market  but this one from @vanzo_official is something different. Selain dari bauan pear and fresia yang tersangat sangatlah wangi , pewangi kereta ni takde alcohol! macam yang el cakap tuu.  Btw! kalau korang nak cuba , tapi nak cuba secara percuma , i’m giving away this amazing car freshner to 10 lucky winners!  what you need to do is to like,comment this video and follow @vanzo_official
Kepada cinta hati saya , thank you for everything . Every single thing that you did for me just to make me feel better , feel happy , feel relax and amazing. Those annoying cravings that i asked kalau ada yang menyusahkan awak im sorry okay hahaha. Semoga Allah balas jasa awak , dimurahkan rezeki & diberkati olehnya. You are not just a “ Lejen “ you’re more than that now . You’re a great husband & a wonderful dad . Thats the greatest blessing.  #butsorryyounumberduarayyannumbersatu
Hah ni muka sebenar waktu dah nak bersalin hahahahha bukan macam video @ezlisaaloy tu.  My Husband tryna make fun and record it , tapi dah tak kelakar sangatlah waktu tu hehe.  Today was supposed to be the due date , but our lil muchkin too excited to meet us. Sebab Ayah dia ada sebut dekat Dr , “ Emm kalau baby lahir 1 October tak boleh ke Dr “  Dr pun dengan nada gelak kecil , booolehh boleeh inshaAllah sebab baby pun sihat , dah full term and of course i was so ready sebab kalau lagi lama mesti lagi besar kan hehe.  Last checkup Rayyan was 3.2kg , el dan Dr masing-masing terkejut he was 3.68kg. But Alhamdulillah we survived. Thanks to all the people on the labor room with me. Can’t do it without them seriously.  Doa suami nak baby 1 oktober Alhamdulillah Allah makbulkan. & also Happy birthday @haniszalikha sorrylah Rayyan mungkir janji tak sambut hari jadi sama sama hehe
Terpengaruh dengan keknis @haniszalikha , nilah satu-satunya benda yang el tak nampak tapi el percaya , iaitu killing germs . I dont know how is this thing possible to kill 99.9 % bacteria tapi i believe in it. In just 5seconds matilah kau. Hari-hari sterilise benda sebab syok sangat ( & sebab banyak masa takleh tido kahkahkah ) . El jugak rajin sterilise benda sebab kadang kadang tak perasan kucing masuk bilik tau tau dah relax atas katil , so cepat cepat ambik. Entahlah jadi ibu ni paranoid sikit. Patutlah orang kata ibu sentiasa nak yang terbaik untuk anak-anak dia .Hmmm semoga saya sentiasa istiqamah peka untuk anak saya πŸ˜‚ .  Vray Handheld steriliser is available at @happikiddo_ in white , pink & blue like mine.  @dada.global_  #vray #vraymalaysia #handhelduvsteriliser
#throwback Siapa tak suka makan ubat ? angkat tangan!  hehe that was me before , yelah Sometimes makan iron pill ni takut ada rasa metallic especially time pregnancy ni kan sensitive to taste. Tapi dengan Sangobion rasa pill ni macam sweet vanilla dan mudah ditelan. That’s why i like Sangobion iron supplement. #sangobion #winyourday @SangobionMY MAL19911002X . This is a medicine product advertisement. KKLIU 2075/2019
They say , breast-fed babies tend to poop more frequently ~ annnd i kinda underestimate that. one pack habis for my baby #taksampaiseminggu , gotta restock more for newborn size πŸ˜‚ .  @happikiddo_  @motherk_malaysia  #babydiapers #babysafe

Loading