Picpanzee logo Browse Instagram content with Picpanzee

@elfiraloy

25 | πŸ‡²πŸ‡Ύ |

elfiraloy

☎️ : +6019-286-000-4 (Manager) πŸ’Œ : [email protected]

Total Likes 985.013
Average Likes 82.085
Total Comments 2.528
Average Comments 211
few weeks to go till we meet 2020 , have you set your monthly timeline for next year?  Because i haven’t πŸ₯΄ .  Having a baby makes you wanna stay forever at home but looking at his future makes you wanna work harder.  How do you take care of your home baby and work together?
Serum is really important to help moisture your skin. Most serums akan penetrate deeper into your skin to deliver the ingredients. With right ingredients you can see the results. Mine , of course @bougasbeautyhq serum :)
Sikit lagi @muhamadrayyankhalafofficial boleh pegang botol sendiri dah πŸ˜‚ . 🍼 : @comotomomalaysia from @happikiddo_
Next event , kena make sure ada orang serve latte pulak . Kalau tak muka cokodok penyet.  Makeup by @najeebazami . Look wedding abang bagi.Thank youuu!  Kalau suka tepuuuuklaaaahhhh πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»
Now let’s move on to caption panjang about food.  Paling happy haritu ramai enjoy makan semua makanan yang ada , Alhamdulillah licin semua takde tinggal sikit pun. Jadi el nak share lah , tapi taktahu dia ada ig ke tak , selalunya dia akan sediakan makanan untuk any majlis dekat Masjid Alam damai . Memang sedap. Haritu el order nasi talam dekat dia masa doa selamat rayyan sekarang Aqiqah Rayyan orang yang sama.  Semua orang puji sedap , harga pun murah untuk apa yang dihidangkan.  ni number contact dia +60 19-728 6494 paksu .  for the dessert table , el order caramel & sago melaka . Sedap sangat sangat sebab el ada try few instashop sebelum serve actually , so far @noonaalicious paling sedap el rasa.  yang kuih muih pulak mak mertua el yang bawakkan . El tambah kuih bakar fav mak sedara el buatkan je .  then i decorated the table with beautiful cake yang orang tak berani sentuh ahhaha and also some cute doughnuts, cakesicles & popsicles  tier from @crazepop . Licin habis tak sempat ambik gambar pun.  di bahagian luar , ada kambing dua ekor & apam balik from @apambalikroyale . #apambalikwajib
I love my my family , my husband , my cats , my bestfriends unconditionally but my love towards my son is something that no words can describe. Its really special that only mothers would feel it.  Thank you Allah for giving me such a nice feeling in dunia that i wanna do better for akhirat.  Semoga yang baik-baik sahaja mendekati anakku , semoga Alla sentiasa memberkatimu.
Cakap pasal aturcara majlis pulak. El memang tak familiar langsung dengan majlis sebigini sebab jarang pegi and el pulak anak pertama yang kahwin.  so el banyak google & tengok video.  susah betul nak faham sebab banyak cut cut. So el pun tanya  ustaz apa yang boleh buat . Jadi on that day the flow ,  Ustaz Dato’ Shamsul memulakan dengan bacaan yassin , tahlil ringkas , doa , tahnik serta cukur jambul & alunan selawat & qasidah dari kumpulan Marhaban Alam Damai . Barang yang diperlukan untuk tahnik & cukur jambul adalah kurma , kismis , air zamzam & gunting . ( terima kasih mama decokan tempat bekas keperluan tu ) .  Bahan bahan tadi di campurkan di dalam satu bekas dan ditahnikkan di atas lelangit baby.  Air tahnik tu diminum oleh ibu & bapa . tapi lupa nak tanya tujuannya apa.  Tapi Alhamdulillah, sepanjang majlis ini rayyan tenang je.
El nak share jugak part yang paling susah nak fikir , iaitu nak bagi apa kat orang yang datang nih. Kalau boleh el nak bagi sesuatu yang tetamu tak buang buang or taknak ambik.  So inside the goodies , el letak Yassin untuk bacaan yassin pada hari itu , kerepek bawang fav el untuk tetamu yang tak breakfast terus datang tapi nak kudap kudap sebelum makan dan brownies untuk  balik dalam kereta kalau jam nanti.  tetapi knowing me of course i will put some beauty products too , this time i put some of @lerbolariomalaysia products supaya mandi ingat el πŸ˜‚ sebab wangi gila product dia and also baby hair spray from @mommy_modern_official untuk kegunaan si kecil bagi rambut lebat macam rayyan.  Yassin& brownies tu el order from @melor.st sebab senang dia ada macam macam untuk doorgift , tinggal pilih je.  mudahlah takyah pening pening. . & kerepek from @kerepek.kiub , el share sebab orang kata sedap. Ramai mintak number harini nak order from them.  Sekian , itu sahaja.  semoga ia dapat membantu menjadi panduan ibu ibu.
Im wearing @rizmanruzaini of course , actualy all of us wearing RR’s , thank you abang for making all of us look decent on that day! Glad you can make our Aqiqah’s baju.  Photo by @hasifikri Photobooth by @nazdecosurprisedelivery  Deco : @studiopaip_events Venue : @forestvalley
El nak kongsikan sikit gambar deco majlis aqiqah @muhamadrayyankhalafofficial untuk reference korang kot kot ada yang nak buat macamni jugak. Thank you so much @studiopaip_events sebab realisasikan sebijik apa yang el nak on the paper that you drafted to this. Lega betul.  segala details kecik kecik yang el  pilih dan tunjuk semua korang buat.  and it became perfect because of this place at @forestvalleyhall ! omggg masa el kahwin dulu el cari tempat macamni tapi diorang tak siap lagi. Alhamdulillah rezeki rayyan tapi mommy dapat jugak bergambar hihi!  And that photobooth , done by the amazing team @nazdecosurprisedelivery . Tu inspirasi pinterest. Tak sangka jadi!
Alhamdulillah pada 1/12 selesai majlis bacaan yassin, tahlil , tahnik dan cukur jambul baby @muhamadrayyankhalafofficial yang diadakan di @forestvalleyhall . Terima kasih kepada semua tetamu yang sudi datang dan memeriahkan majlis pada hari itu. Semoga apa yang kami hajati dimakbulkan , semoga apa yang kami lakukan diberkati .
Look at his first cake , so beautiful MashaAllah , boleh pusing pusing lagi . The reason why i like to order from @abangcake walaupun dia jauh dari Kl , he always give me more than what i requested. Mungkin ni rezeki Rayyan , thank you so much Abang!  Remember my swan cake yang berlampu? Ni Rayyan punya a moving caraousel cake . you’re so lucky Rayyan !